
Titel: Le Canard de Julie
Auteur(s): Julie Andrieu
Uitgeverij: Marabout
ISBN: 2-50104017-1
Taal: Fr
Gekocht bij: Een kookboekenwinkel, Nice, France
Website: http://www.julieandrieu.com/
De titel verklapt het al een beetje... in dit boek draait het om de eend.
Tijdens mijn laatste bezoek aan Frankrijk (als je een op-en-neer tochtje om wijn te kopen niet mee telt) kwam ik dit boek tegen en er ging een wereld voor me open. Wat een gaaf boek en wat is die Julie toch een leuke vrouw.

Maar goed, het boek. Een schitterend groot formaat en echt een mooi boek. Mooie fullcolour foto's en hele fijne recepten. Leuke fotoreportages van Julie op de markt, Julie in de keuken, Julie bij de boerin (haha, er zit een veertje in mijn haar!), etc.
De recepten varieren van klassiek tot hip en de bijhorende foto's nodigen zeker uit tot koken. Enkele recepten: Soep van morilles en eend in een uitgeholde gepofte aardappel, ravioli van foie gras met truffelcreme, vijgentaartjes met foie gras, pannacotta van foie gras en nog veel meer.
Kopen dit boek! Als de Franse taal een probleem is toch nog maar even wachten tot een uitgever is gevonden die hier geld in wil steken. Volgens mij een kwestie van tijd.
1 opmerking:
Hallo Maarten,
Dit lijkt me echt iets. Ik ben gek op de Franse keuken...en op Frankrijk... so I'll check it (her) out!
Groetjes!
paola
Een reactie posten