maandag 16 juli 2007

Eten: zaterdag 14 juli 2007

Een heerlijke zaterdag! Voor het eerst in weken geen plannen. Boodschappen gedaan en met mijn camera gespeeld. Het resultaat van beide zie je in de foto's.

Gegrilde Groenten Antipasta.
Met de Japanse mandolin dunne plakken wortel, courgette en aubergine gesneden. Deze vervolgens in een superhete grillpan gegrild en vervolgens ingesmeerd met een mooie extra virgine olijfolie en knoflook, peper en zout. Heel simpel, maar erg mooi van smaak.




Verse spaghetti met vongole, witte wijn, knoflook en peterselie









Verse Vongole! Nu al zin in onze reis naar Italie in september.







Recept gestolen van Nigella...In een hoge pan met deksel knoflook fruiten in olijfolie (niet verbranden!). Hierover drie gedroogde pepers verkruimelen. Vongole er bij. Let op: alleen de dichte en niet beschadigde schelpen. Afblussen met een goede scheut witte wijn en deksel er op. Na ongeveer twee minuten net afgegoten pasta er bij en een paar keer doorschudden.




Het eindproduct. Hierbij dronken we Haute Cabriere Pinot Noir Chardonnay 2006 die hier perfect bij past. Tijdens onze huwelijksreis in Zuid Afrika was dit één van mijn favorieten. Onlangs onze vrienden Claire en Jan Bouwe dit adres gegeven voor hun trip naar Zuid Afrika. Als dank namen ze een fles hiervan mee naar de verjaardag van Julie. Zeer gewaardeerd!





Abrikoos met vanille, muscat de Beaumes de Venise en mascarpone.
Normaal met perzikken, maar kon geen goede krijgen. Water opzetten met geschraapte vanillestok en flinke scheut suiker. Vruchten blancheren en ontdoen van vel, vervolgens halveren en ontpitten. Vruchten in een schaal en overgieten met kokend suikerwater. Flinke scheut Muscat er bij en laten afkoelen in de ijskast. Serveren in een diep bord met bodem vocht. Ga uit van twee halven p.p. Mascarpone opkloppen met de keukenmachine en op beide helften een schep hiervan doen.

Geen opmerkingen:

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!