maandag 27 februari 2012

Greedy Italians zijn weer terug!

Het was geen geheim dat Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo een vervolg op de zeer populaire vierdelige BBC-serie 'Two Greedy Italians' (2011) zouden maken, het boek is immers al in aantocht! Wanneer de nieuwe serie op tv zou komen was echter nog onbekend en is vrijdag bevestigd: 19 april!
Carluccio is een grote naam in Engeland. Veertien kookboeken, tv programma's, meerder restaurants en is zowel in Italië als in Engeland geridderd voor zijn bijdrage aan de culinaire ontwikkeling in Engeland. Contaldo is kok, kookboekenschrijver en tv-persoonlijkheid en is bij het grote publiek vooral bekend als de leermeester van Jamie Oliver.

In de eerste serie trokken ze, veelal mopperend op elkaar als twee oude bazen, samen door Italië, lieten veel bijzonderheden zien en kookten op locatie met elkaar. Ook verbaasden zij zich erg over het feit dat 'hun' Italië erg veranderd was in de tientallen jaren dat zij in Londen waren. Gemberwortel en Okra te koop op de markt? Dat kan toch niet? Ik vond het een erg geslaagd programma en ben heel blij dat het in april weer terug komt.

Voor de BBC een mooi moment om weer wat kook-tv leiderschap op zich te nemen. Momenteel heeft BBC de nieuwe serie van Raymond Blanc, The Very Hungry Frenchman, waarin hij door de verschillende streken van Frankrijk trekt en daar kookt voor/ met bekende koks. Leuk detail is dat Blanc nooit als kok in Frankrijk gewerkt heeft... hij ging als afwashulp naar Engeland en heeft daar carriere (en fortuin) gemaakt. Elke donderdagavond op BBC2.
Het andere kanon van de BBC is natuurlijk Masterchef. Het achtste seizoen alweer. Elke woensdag op BBC1.
Channel4 vond ik erg sterk de afgelopen maanden met programma's als 'How to cook like Heston', 'The Fabulous Baker Brothers' en 'River Cottage'. Verder ook nog alles van Jamie Oliver en Gordon Ramsey daar.







Het nieuwe boek van de Greedy Italians is in mijn webwinkel alvast te reserveren (met prijsgarantie) en het vorige boek is er nog volop leverbaar! Onder de linkjes naar de kookboekenwinkel nog een aflevering van het afgelopen siezoen. Enjoy!





Geen opmerkingen:

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!