Kerstboomkoekjes
(voor 30/35 koeken)
Nu de Sint het land verlaten heeft en er een run op
kerstbomen is ontstaan, is het tijd voor een nieuw recept! Dit keer heb ik een
recept voor eetbare kerstversiering gemaakt. Leuk voor in de boom, maar ook
leuk om te geven!
Ingrediënten:
koekjes
320 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker
1 theelepel koekkruiden
100 gram boter (zacht)
100 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
1 lepel keukenstroop
versiering
1 eiwit
Poedersuiker
Mengkom
Garde
Keukenmachine
Bakplaat
Bakpapier
Verwarm de oven op 180 graden (170 voor een hete lucht
oven). Leg bakpapier op de bakplaat.
Meng bloem, bakpoeder, vanillesuiker en kruiden in de
keukenmachine. Voeg de boter toe. Klop de eieren los met de lepel stroop en
giet het mengsel in de keukenmachine. Als het goed is vormt zich nu een bal
deeg, die loslaat van de kom. Zo niet, dan kan je nog een schepje bloem
toevoegen.
Snijd de bal deeg in twee stukken. Bebloem het aanrecht
en rol de eerste bal deeg uit tot hij ongeveer 6 mm dik is. Gebruik je
favoriete steekvormen en plaats de uitgestoken deegjes op de bakplaat. Maak een
bal van het deeg dat over is en rol weer uit. Maak een gaatje in elk koekje,
waar later een lint doorheen kan. Ik gebruik hier een klein spuitmondje voor.
Je kan ook een mes of sateprikker gebruiken.
Bak de koekjes af in de oven. Dit duurt ongeveer 15
minuten. Als ze aan de onderkant niet meer zacht zijn, zijn de koekjes goed.
Laat ze nu afkoelen op het aanrecht.
Eerder verschenen in mijn maandelijkse blog op Moodkids.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten