Titel: Van het Huis, Ambachtelijk Koken
Auteurs: Laurence & Gilles Laurendon, Catherine Quévremont en Cathy Ytak
Uitgeverij: Becht Boeken
ISBN: 978-90-230-1361-7
Taal: NL
Af en toe komt er een kookboek langs dat mij meteen zo inspireert dat ik naar de winkel wil rennen om ALLE ingrediënten in huis te halen en het hele weekend te koken.
Ik had dat bij de Fabulous Baker Brothers eerder dit jaar. Alle soorten bloem in huis gehaald, twee soorten gist, nieuwe bakblikken om vervolgens zelf leek pies, broden, een zuurdesem cultuur en zelfs zelf boter te maken.
Voor zover ik weet worden zij nog niet in NL uitgegeven en als dat inderdaad zo is, dan snap ik dat niet. Wat een gaaf boek! ...en leuke tv-serie ook. Doe die er bij als DVD, uitgeverijen!
Bij het openslaan van 'Van het Huis' had ik het ook: zin om aan de slag te gaan!
Iedereen die er plezier aan beleeft om zoveel mogelijk ZELF te maken en graag de tijd neemt om dit te doen moet dit boek in huis willen hebben!
Het origineel werd uitgegeven door Marabout in Frankrijk onder de titel 'Fait Maison'. Deze titel dekt de lading wat beter dan de Nederlandse, vind ik. Ik was voor 'Huisgemaakt' gegaan...
Wat maken ze zoal zelf in dit boek? Vele soorten brood, yoghurt, allerlei soorten (room)kaas (bv mascarpone), pasta, boter, azijn, ketchup, chutneys, bouillons, het kweken van kiemen, het wecken en inmaken van veel producten, rillettes, gedroogde ham, zelf gedraaide worst, gedroogde worst, patés, hazelnoot pasta, lemon curd, walnotenwijn en zo kan ik nog heel lang door gaan. Een pagina of 256 om precies te zijn.
Achterin staat nog een handig (maar beperkt) lijstje van webwinkels voor de benodigde rookovens, slagerstouw, stremsel, etc.
Mijn tip voor onder de boom en met stip binnengekomen in mijn Top 3 van leukste kookboeken dit jaar!
Die andere twee? The Fabulous Baker Brothers en Heston Blumenthal. Die laatste behandel ik volgende week.
maandag 17 december 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten