woensdag 23 mei 2012

Kindersushi


Bij ons wordt er vaak geborreld en meestal met mensen die ook kleine kinderen hebben. Het recept is eenvoudig: De vaders en moeders zitten beneden aan wijn, kaasjes en overige borrelhappen en de kinderen spelen buiten of op de speelzolder. In het laatste geval wordt de verkleedkist geplunderd en wordt er steevast een optreden voorbereid! Af en toe komen ze naar beneden voor chips en wat drinken. Heel interessant vinden kinderen het als ze mee mogen doen met de grote mensen. Limonade uit plastic wijnglazen en een eigen plateau met toastjes en kaasjes.

Laatst heb ik kindersushi voor ze gemaakt, wat wellicht ook een leuk idee is voor schooltraktaties. Bij de bakker heb ik een wit casinobrood in de lengte laten doorsnijden en thuis heb ik de korsten er af gehaald. Voor het beleg komt het neer op smeren, oprollen en snijden. Zelf heb ik twee variaties gemaakt, namelijk roomkaas met salami en pindakaas met jam (lekkerder dan je denkt!), maar je kan natuurlijk je eigen creativiteit de vrije loop laten... als het maar plakt. Serveren met eetstokjes, uiteraard!
 
eerder verschenen op Moodkids.nl

 

Geen opmerkingen:

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!