Enige tijd geleden ontdekte ik een Britse site waarmee ik alle tv-programma's uit Engeland kan bekijken, dus niet alleen BBC, maar ook Channel4 en ITV. Een grote lading aan kookprogramma's kwam daarmee mijn kant op. Gezien het -hoe zal ik het zeggen- niet geheel officiële gehalte van deze site zal ik er niet naar linken!
De afgelopen tijd heb ik genoten van o.a. series van Antonio Carluccio, Heston Blumenthal's Feast, Raymond Blanc Kitchen Secrets, maar ook zeker van Ching-He Huang! Een onbekende voor mij, maar ze blijkt aan haar tweede tv-programmareeks bezig te zijn en heeft ondertussen al drie boeken uitgegeven. Twee hiervan zijn nu in mijn webwinkel op Amazon te koop.
Ching is wokgodin van iets over de dertig van Taiwaneze origine, die probeert op een moderne en toegankelijke manier de gezonde Chinese keuken in Engeland te promoten. Het moderne zit hem in het feit dat het allemaal snelle en vooral gezonde gerechten zijn, veelal eigen versies van bekende klassiekers, waarmee ze de strijd tegen de afhaal aangaat. Gezond, dus zonder MSG en andere kunstmatige smaakversterkers die je vaak bij de afhaalvrienden voorgeschoteld krijgt. Ook veel minder en gezonder vet.
Na het zien van enkele afleveringen van de eerste (BBC) serie 'Chinese Food Made Easy' heb ik haar laatste twee boeken besteld bij Amazon UK en had ik meteen zin om naar de Chinese supermarkt in Den Haag (Achter Bijenkorf) te gaan en mijn wagen vol te gooien met Shaoshing Ricewine, Chinkiang black rice vinegar en alle andere producten die je in huis moet hebben om haar heerlijke gerechten te kunnen maken! Nou heeft ze wel aangegeven dat je de black rice vinegar ook wel mag vervangen door een mooie balsamico, maar dat is natuurlijk laf... Geen concessies!
In Chinese Food Made Easy (2008) laat Ching vooral eigen interpretaties zien van Afhaalklassiekers en Streetfood. Bij het eerste kan je denken aan gerechten als Singapore-style Noodles, Chili Chicken with Noodles en Sweet and Sour Pork. Het laatste gerecht zonder de grote hoeveelheid suiker die er normaal in zit en met een korst van gemalen geroosterde sojabonen in plaats van de de vette korst.
Bij streetfood komen gerechten als Crispy Fragrant Duck, Stirfried Vegetable Pancakes en Spiced Beef Stir-fry topped with Spring Onion and Coriander aan bod. Allemaal makkelijke en smaakvolle gerechten.
Verder geeft Ching achtergrondinformatie bij de gerechten en productinformatie.
Hier kan je naar toe om een indruk te krijgen van het boek.
In Chinese Food in Minutes (2009) gaat het -de titel zegt het al- om de factor tijd: allerlei lekkere en gezonde gerechten die snel klaar te maken zijn, zodat je als je uit je werk komt geen pizza hoeft te gaan halen!
Soepen, gerechten met varkensvlees, kip, eend, rundvlees, lamsvlees, vis, schaaldieren, groenten en ook nagerechten.
Enkele voorbeelden zijn Wok-fried Octopus with Garlic Coriander Salsa, Roast Beef in 'Four-spiced' Chili Oil en Juicy Chili Chicken with Cashew Nuts.
Hier kan je naar toe om een indruk te krijgen van het boek.
Kopen dus in mijn nieuwe webwinkel! Tweedehands heb je ze samen al voor ongeveer tien Engelse ponden (eurootje of elf) en nieuw heb je beide boeken al voor totaal ongeveer twintig euro thuis. Klik op de links hieronder om bij de winkel te komen.
In de bonus hier nog twee filmpjes van Ching in actie:
maandag 5 april 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!
3 opmerkingen:
Geweldig, ben dol op de aziatische keuken. Van mij mag die Ching het wel een beetje meer 'plain' houden, maar ik ben dan ook niet culinair onderlegd.
erg leuk, dit ga ik maken.
ef
ps je site wordt wel steeds leuker, knap hoor.
Ik zou toch wel heel graag willen weten welke site dat is (waar jij die series bekijkt)! Kun je misschien een hint (of nog beter: een link) geven?
Alvast erg bedankt!
Een reactie posten