zondag 22 juni 2014

Boek: Over Rook

Titel: Over Rook, het handboek voor warm en koud roken
Auteur: Meneer Wateetons

Uitgeverij: Good Cook
ISBN: 978 94 61 43 097 7
Taal: NL

Pagina's: 242

Vandaag wil ik het graag met jullie hebben over één van de boeken waar ik al maanden naar uit kijk: 'Over Rook' van Meneer Wateetons.

Roken is fantastisch!
Waarom ik er zo naar uit keek? Ten eerste omdat Meneer Wateetons met zijn vorige boek 'Over Worst' zo'n prachtig, must have, worstenstandaardwerk heeft geschreven... zou hij met het nieuwste boek weer zo'n prestatie neerzetten?
Ten tweede omdat roken fantastisch is! Het is mannelijk, stoer, ouderwets EN van deze tijd, ambachtelijk, onaangepast, uniek, knap, maar vooral heerlijk. Je krijgt er nooit genoeg van! Ik heb twee rookovens, een rookpan, een rookpistool een paar barbecues en tientallen rookboeken, maar er kan altijd nog wat bij!

Geperfectioneerde rookbijbel
Het antwoord op mijn vraag of Meneer Wateetons weer zo'n prestatie zou kunnen leveren als met zijn vorige boek is absoluut "Ja"! 'Over Rook' is een bijna wetenschappelijk geperfectioneerde rookbijbel gevuld met tabellen, weetjes, humor, nog meer tabellen en mooie recepten. Welke houtsoort gebruik ik waar bij? Welke kerntemperaturen moet ik aanhouden? Hoe werkt pekelen? Welke apparatuur heb ik nodig? Hoe bouw ik zelf een rookkast? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek je antwoord.

De Rijdende Rechter
Een mooie toegift is het hoofdstuk "Foutenanalyse". Als het roken niet in één keer goed gaat, dan kan je hier opzoeken wat je eventueel verkeerd doet. Ook heeft meneer het wetboek er bij gehaald om te kijken wat er wel mag en niet. Handig voor die klagende buurman, of om de Rijdende Rechter beter te kunnen volgen als hij voor je deur staat.
Ook de informatie en de recepten op het gebied van koud roken waardeer ik zeer. Mooie inspiratie voor de Smoking Gun.

Kopen!
Als je koken serieus neemt, dan wil je 'Over Rook' hebben. Goed voor vele dagen plezier en inspiratie. Punt.

NB: Meneer stalked ons facebook-volgers al maanden met zijn project om zelf een pizzaoven te bouwen in de tuin. Ik voel een nieuw boek aankomen!

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!