September is begonnen en dat betekent dat de 'R' in de maand zit en de echte fruits de mer-tijd is aangebroken, maar ook dat de paddestoelentijd begint. Zaterdag een mooie pasta gemaakt die mijn vakantiebestemming en de tijd van het jaar combineert: Verse pappardelle met pancetta, porcini, marsala en salie. Ik ben dol op verse salie. De pancetta en porcini (eekhoorntjesbrood) op laag vuur uitgebakken, hierna een paar blokjes glace(1) er bij en daarna op hoog vuur afgeblust met een enorme scheut marsala. Enigszins laten inkoken, grofgehakte salie er bij, pasta er bij, parmasan er over en klaar.
Ik vries de glace thuis altijd in in ijsblokzakjes en stop de ijsklontjes vervolgens in een plastic bak in de vriezer. Zo kan ik altijd een handje pakken als ik het nodig vind om wat extra smaak aan bepaalde gerechten mee te geven. De volgende keer dat ik het maak zal ik wat meer foto's maken en een stukje schrijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten