vrijdag 14 november 2014

Wild Zwijn rug sous vide

Net heb ik een wild zwijnrug in tweeën gezaagd. Een helft voor de vriezer en een helft voor vanavond. Ik heb hem gevacumeerd samen met een klont boter, peper, laurier en een teen knoflook. Ik gok een uur of twee sous vide op 56-57 graden.

Update: temperatuur en timing was perfect ingeschat... Prachtig rosé op het karkas! 

zondag 9 november 2014

Leestip: de signature dishes van 100 internationale top chefs

Ooops! I dropped the lemon tart van Massimo Bottura
Dit artikel vond ik op de site van FoodBrigade, een initiatief van Sligro

zondag 2 november 2014

Sous Vide experiment: 70°C gepocheerd ei

Dit weekend heb ik weer wat sous-vide experimenten gedaan met mijn sous-vide machine van Anova. Ditmaal een gepocheerd ei! Vijf eieren verder toch een mooi resultaat! Iets uitgeschoten met de gasbrander... 
Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!