vrijdag 21 september 2012

Foire aux Vins herfst 2012

Ja, hij is er weer... de grote wijnramsj, die twee keer per jaar Frankrijk op zijn kop zet. De afgelopen jaren heb ik er veel aandacht aan geschonken. Geen uitgebreide proza van mijn kant deze keer, maar wel zo'n beetje het allermooiste cadeau dat ik kan geven...

Een pagina met een overzicht van alle (15!) winkelketens die meedoen aan de Foire aux Vins met proefnotities van alle wijnen. Ik herhaal... Een pagina met een overzicht van alle (15!) winkelketens die meedoen aan de Foire aux Vins met proefnotities van alle wijnen. 
Wel even abonneren op de Guide Hachette. 14,90 EUR per jaar. Absoluut de moeite waard!!!.

Graag gedaan!

Link hier

NB: Auchan Roncq Foire is van 18 tm 30 september.

woensdag 19 september 2012

Boek: Nigella Lawason - Nigellissima

Titel: Nigellissima
Ondertitel: Instant Italian Inspiration
Auteur: Nigella Lawson
Uitgeverij: Chatto & Windus
ISBN: 978-0-701-18777-0
Taal: Eng
Gekocht bij: Amazon UK
Te koop in mijn webwinkel op Amazon UK! Scheelt bijna 50% met Bol.com
 
Wat was ik streng bij het bespreken van Kitchen, Nigella's vorige boek! Slap aftreksel van vorige boeken. Inspiratie is weg. Is de redacteur opgestapt? Niet zo mooi allemaal...
 
Dat ging wel even door mijn hoofd toen ik afgelopen dinsdag thuiskwam en Nigellissima op de deurmat zag liggen. Wat gaat dat worden? De verwachtingen waren toch weer hooggespannen bij mij doordat er de laatste weken/ maanden een waar media offensief was gestart voor de promotie van dit boek. Ook roerde la Lawson zich behoorlijk op twitter met veel foto's vanuit de testkeuken.

Appelboom en appelstroop

We hebben een eigen appelboom. Een hele mooie appelboom. Jonagold appels komen er van af. Vorig jaar zo’n 25 kilo. Er zelf voor zorgen doen we niet. Dat doet iemand anders. Hij staat ook niet bij ons in de tuin, maar bij zijn vriendjes in een appelgaard een dik half uur van ons huis. We mogen hem wel bezoeken wanneer we willen, mits we ons aan de bezoekuren houden. In het voorjaar kijken we of er al bloesem aan zit en picknicken we bij hem op de grond. In de zomer gaan we meestal ook even kijken en in het najaar plukken we hem kaal. Al woont hij niet bij ons, hij hoort wel echt bij ons gezin. Hij heeft zelfs een bordje om zijn buik waar onze familienaam op staat.

Je raadt het al… wij hebben een appelboom geadopteerd! Een jaar of vier nu al. Eerder schreef ik al eens hoe belangrijk ik het vind dat mijn kinderen weten dat vlees en groenten niet in de schappen van de Appie groeien, maar ergens vandaan komen. Ik schreef over mijn kruidentuin en hoe ik die met de kinderen had geplant en hoe leuk ik het vind om ze van alles te laten proeven.

Kruiden hebben we dus wel in eigen tuin, evenals aardbeien, druiven en frambozen, maar toen ik hoorde van de mogelijkheid om een appelboom te adopteren heb ik het meteen gedaan!


Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!