donderdag 26 juli 2012

Limonade

Terwijl ik dit stuk schrijf regent het pijpenstelen. Niet echt de zomer die we tot nu toe hadden verwacht, al hebben we ook al wat mooie dagen gehad. Hopelijk is het weer ten tijde van publicatie van dit stuk al wat beter en in ieder geval wat constanter. Badje in de achtertuin om de kinderen te verkoelen, hele dagen op het strand en lekker vroeg de barbecue aan!
 
Het recept van deze maand, daar moet ik eerlijk in zijn, is voor mij een bijproduct. Ik maak graag zelf limoncello en daar heb ik op mijn blog een aantal jaar geleden een stukje over geschreven met recept er bij. Makkelijk om te maken en als je deze zomer misschien toch in Frankrijk bent, kan je de alcohol bij de drogist kopen. Drie/ vier euro voor een liter 94%. Bij het maken van limoncello gebruik je alleen de schil van de citroen, waardoor je een stuk of tien mishandelde vruchten over houdt.
Gooi je de vruchten zelf dan weg?  Nee! Naast het feit dat dat zonde is, is het ook heel leuk om zelf limonade te maken! Je kinderen zullen er dol op zijn!

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn site. Laat gerust een bericht achter!